Trädgårdsdesign

 

Trädgårdsdesign, trädgårdsplanering och ritningar

Jag ser helheten och kan hjälpa till att knyta ihop idéer och behov med den tillgängliga miljön. Jag kan även utmana och överraska med spännande lösningar. Med en väl genomarbetad trädgårdsplanering får ni en trädgård där stomme och proportioner är i balans. En trädgård som blir harmonisk och vacker året runt.

Ni är med och skapar er egen trädgård och paradis på jorden. Ni förbereder er med ett frågeformulär som ni får av mig, samt med en skalenlig tomtritning i skala 1:100 som kan beställas från stadsbyggnadskontoret. Tomtritningen bör vara uppdaterad med befintliga byggnader, träd och buskar.

Priser gäller för 2021

För att du som kund ska veta vad de olika tjänsterna för trädgårdsdesign kostar har Lykkans så långt det är möjligt fasta priser.

Ring så berättar jag gärna vad som ingår i de olika designpaketen. Du kan också läsa här vad som ingår i de olika paketen och välj det som passar bäst för dig.

Du som kund väljer själv vad du vill ha hjälp med, kanske är det hela trädgården eller del i trädgården. Jag lämnar gärna offert om du har andra önskemål.

Kostnaden för att anlita en trädgårdsarkitekt är oftast en liten kostnad i sammanhanget då kostnad för en hel trädgårdsanläggning är en stor investering för hela fastigheten.

Till de olika designpaketen finns tilläggstjänster att komplettera med.

Samtliga priser inkluderar moms. Pris för ritningar gäller för tomt upp till ca 1200kvm, utan stora höjdskillnader. Reskostnad tillkommer.

 Rådgivning hemma hos dig i din trädgård

Trädgårdsrådgivning är en mycket populär tjänst. Att få hjälp på plats i sin egen trädgård av en trädgårdsarkitekt är en stor hjälp för alla trädgårdsägare. Du kommer vidare med dina egna idéer och ett steg närmare till att genomföra dina trädgårdsprojekt.

Trädgårdsrådgivning  två timmar i din trädgård, du får konkreta råd om:

Trädgårdens utformning.

Hjälp med val av växtlighet.

Jordförbättrings åtgärder för dina växter

Beskärning

Materialval och byggnationer.

Du får svar på dina frågor, lösning på problem, inspiration och mycket mer.

Du kan efter rådgivningen beställa en skiss/ritning efter den ambitionsnivån du själv väljer.

Vi träffas i din trädgård, i två timmar och du för dina antecknar själv.

Pris för trädgårdsrådgivning 3600kr. Reskostnad och milersättning tillkommer.

Milersättning/Bilkostnad 50 kr mil, reskostnad/tid 700 kr i timman inkl.moms.

 

Mellan paketet– trädgårdsritning  från 27.000 kr

Trädgårdsritningen visar trädgårdens form, struktur och växtkaraktär. Med placering av häckar, träd, buskar, sittytor och rabatter efter era önskemål. Vi går igenom frågeformuläret som ni har förberett er med, era egna tankar, idéer, behov och önskemål inför er nya trädgård. Vi diskuterar trädgårdens form, funktioner och stil, samt vad får det kosta, vilken budget finns för trädgården. Du förbereder dig med en skalenlig ritning som vi utgår ifrån.

– Planritning i lämplig skala ex 1:100

– 3D-vyer.

– Växtförslag med svenska namn på växter som passar in i den stil du önskar för din trädgård.

– Förslag på markbeläggning ex sten, singel, betong.

– Byggnation ex. pool, terrasser, pergola, spalje, plank är inritade. (konstruktionsritning ingår ej, men kan beställas).

– Belysningsförslag, för vilket ljus, effekt som passar trädgården.

När ni godkänt offerten startar jag skissarbetet. Första Skissförslaget skickas till er digitalt. Det är viktigt att ni tänker igenom förslaget noga och kommer med synpunkter. Skissen och synpunkterna ligger sen till grund för slutresultatet av trädgårdsritningen. 

Den här trädgårdsritningen passar dig som är trädgårdsintresserad och växtkunnig och själv önskar fylla på med markmaterial och växter och jobba vidare själv med anläggningen. Det går bra att komplettera med detaljerad växtförteckning och planteringsplan,  eller andra tilläggstjänster. Trädgårdsritningen skickas hem till er digitalt.

Tilläggstjänster 1395kr/timme.

Hembesöket faktureras separat 3600 kronor. Reskostnad och milersättning tillkommer.

Milersättning/Bilkostnad 50 kr mil, reskostnad/tid 700 kr i timman inkl.moms.

 

Stora paketet– trädgårdsritning från 37.000 kr. 

Trädgårdsritningen visar en helhetslösning för hela tomten, samspelet mellan växtmaterial, byggnationer och markbeläggning. Gångar och anslutningar till trädgårdens rum/funktioner. Vi går igenom frågeformuläret som ni har förberett er med, era egna tankar, idéer, behov och önskemål inför er nya trädgård. Vi diskuterar trädgårdens form, funktioner och stil, samt vad får det kosta, vilken budget finns för trädgården.

I Stora paketet ingår:

– Planritning i lämplig skala ex 1:100, 1:200.

– 3D-vyer

– Markplan i lämplig skala ex 1:100, 1:200. Med detaljer på markbeläggning, produktbeskrivning, färgnyanser. Eventuellt höjdangivelser. (höjdmätning av trädgården ingår ej).

– Planteringsplan med c/c mått och planterings anvisning, i lämplig skala ex 1:100.

– Detaljerad växtförteckning med vetenskapliga och svenska namn, kvalitet/storlek, växtbeskrivning.

– Byggnationer ex. pool, pergola, spalje, murar mm är inritade, med förslag på utformning, (konstruktionsritning ingår ej, men kan beställas).

– Belysningsförslag, för vilket ljus, effekt som passar trädgården.

När ni godkänt offerten startar jag skissarbetet. Första Skissförslaget skickas till er digitalt. Det är viktigt att ni tänker igenom förslaget noga och kommer med synpunkter. Skissen och synpunkterna ligger sen till grund för slutresultatet av trädgårdsritningen. 

Tilläggstjänster 1395 kr/timme.

Hembesöket faktureras separat 3600 kronor. Reskostnad och milersättning tillkommer.

Milersättning/Bilkostnad 50 kr mil, reskostnad/tid 700 kr i timman inkl.moms.

Trädgårdsritningen överlämnas digitalt.

Trädgårdsritningen kan användas som underlag för en anläggningsoffert.

Tradgardsdesign Anette H Gardhagen tradgardsarkitekt vy s-e Tradgardsdesign Anette H Gardhagen Tradgardsarkitekt vy from studio Tradgardsdesign Anette H Gardhagen Tradgardsarkitekt vy s-w 160310 referens Villa A~

Tilläggstjänster pris beror arbetets omfattning – pris enligt offert

– 3D illustrationer

– Växtförteckning med planteringsplan 

Med vetenskapliga och svenska namn, växtbeskrivning och bilder. Planteringsplan med c/c mått och planteringsanvisning. Jordförbättringsåtgärder. Med en planteringsplan får du rätt växt på rätt plats och växterna får bra förutsättning till att utvecklas till fina exemplar.

– Markplan 

Visar trädgårdens olika ytor, material och höjdangivelser. Ex. terrasser, planteringsytor, murar, trappor, gräsmatteyta. Det ingår en detaljerad produktbeskrivning över markbeläggning, med fabrikat storlek och färgnyanser. En markplan är nödvändig för att kunna ta in rättvisa anläggningsofferter. (Uppmätning av trädgård ingår inte).

– Belysningsplan  

Med beskrivning på ljusupplevelsen, förslag på armatur, styrka och effekt, samt kostnadsförslag. Belysningspunkterna är markerade på planritning.

– Skötselkalender  

Så att du lär känna dina växter och kan ta hand om dom på bästa sätt hela året. Råd och tips om bl a. beskärning, jord och gödsling.

– Designförslag och utformnings förslag av trädgårdens byggnationer.

– Stensättning och plattläggning. Ex på stenterrasser, gångar, samt mönsterläggning och val av stenprodukter. Pris enligt offert.

– Terrasser, altaner, pergola, spaljéer, murar och staket. Ex på utformning samt val av material. Pris enligt offert.

 

När ritningen är klar

Trädgårdsanläggning

Jag samarbetar med anläggningsföretag och Växtleverantörer och kan leverera växter och jord. Jag kan finnas till hands under hela anläggningsprocessen för att säkerställa form och design och kvalitet.

Nya planteringar, träd, buskar och perennrabatter

Behöver du hjälp med rabatter, att göra helt nytt eller bara förnya gamla hjälper jag till med ny design/form, planteringsplan och växtförteckning. Kanske vill du plantera nya träd, jag hjälper dig att välja rätt träd för din trädgård. Eller ska du välja ny häck till tomtavgränsningen?

 

Praktiskt arbete

Plantering och beskärning 795 kr i timmen. Eller enligt offert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.