En nyanlagd radhusträdgård.


Vill ni se det färdiga resultatet så kommer bilder inom kort.

Trädgårdsritningen.

Här nedan är Planteringsplanen,  och växtförteckning kommer inom kort.

 

Så här såg det ut innan vi började. Tomten är ca 120 kvm.

En sittplats i morgon och förmiddagssol, den vill vi göra mer intim och mysig.

Ett fönster med utsikt och en smal gång som leder till framsidan på huset, den vill vi göra spännande.

Här i det nordöstra hörnet anlägger vi en sittplats, för att njuta av sen eftermiddagssolen. Kvällssolen avnjuts på takterrassen!

Nu börjar den nya trädgården formas, Anette på Lykkans Designträdgårdar placerar staketets stolpar och fyller med makadam. Man kan ana formen på rabatten.

Här är stolparna på plats,  Sofia från ‘Brodin Trädgård & Form’ fyller på med makadam och ser till att de står där de ska.

Nu är nästan alla reglar på plats och makadam till plattsättning förbereds.

Nu börjar sittplatsen ta form, plattor är lagda och fogsand sopas ner. Här ser vi en av rabatterna med sin mjuka svängda form, och en svängd gång som leder till komposten bakom förrådet. (Den kommer på plats så småningom). Fina Prunus  ‘Spire’ står mitt i rabatten. Titta gärna på växtförteckningen, den kommer inom kort.

Här ser vi rabatten på den andra sidan sittplatsen. Vi ser hur gräsmattan smalnar av och en smal gång leder runt hörnet på huset.

Nu ska planteringen  bli klar runt sittplatsen. Den underbara ‘Constance Spry’ Austin Klätterros, med olika klematis, samt en Jasminum nudiflorum (vinterjasmin), ska samsas och klä in staketet. Nävor, lavendel och prydnadsgräs planteras som marktäckare nedanför, samt olika sorters kryptimjan.

 

Fortsättning följer!