En skimrande rosa rosenträdgård


Det är så roligt att komma tillbaka till en trädgård där jag varit med och skapat, både ritat, planerat och planterat rosor. Här besöker jag Susannes Lykka, och rosenträdgården vi anlade 2011 i maj.Lykkans_tradgardsdesign_Susannes_Lykka_rosentradgardRosorna är nu inne på sin tredje växtsäsong.

Rosenträdgården är som en skir och rosa dröm, man blir fullkomligt berusad av alla rosorna, doften är ljuvlig.Lykkans_tradgardsdesign_Susannes_Lykka_rosentradgard Snart blommar den rosa lavendeln – Lavendula angustifolia ‘Hidcote Pink’. Den blommade fantastiskt i fjol och har klarat vintern mirakulöst bra. Kommer ni i håg hur det började? titta här.Lykkans_tradgardsdesign_Susannes_Lykka_rosentradgard Längst bort ser vi rosen ‘Mortimer Sackler’, och rosen närmast är ‘Constance Spry’.Lykkans_tradgardsdesign_Susannes_Lykka_rosentradgard Inramnings häckarna av buxbom är grön och frisk.Lykkans_tradgardsdesign_Susannes_Lykka_rosentradgard Det här är klätterrosen ‘May Queen’ den har tätt fyllda rosalila blommor med grönt öga. ‘May Queen’ doftar äpple och päron. Lykkans_tradgardsdesign_Susannes_Lykka_rosentradgard Jag måste återkomma när lavendeln blommar, det vill jag inte missa i år. Lykkans_tradgardsdesign_Susannes_Lykka_rosentradgard ‘Constance Spry’ är en fantastisk buskros som även kan användas som klättrare. Doften är stark och påminner om körvel. Också en Austinros.Lykkans_tradgardsdesign_Susannes_Lykka_rosentradgard  I mitten står rosen ‘Geoff Hamilton’, den har en gammaldags rosdoft som påminner om äpple. Den är frisk med ett kraftigt växtsätt, blommorna är stora och välfyllda, de har en ljusrosa nyans som bleknar till vitt.Lykkans_tradgardsdesign_Susannes_Lykka_rosentradgard Här är häcksektioner med Ilex crenata – japansk järnek.  Lykkans_tradgardsdesign_Susannes_Lykka_rosentradgard Längst bort till vänster står ‘Queen of Sweden’, en frisk, robust ros med upprätt växtsätt, doft av bittermandel och körvel. Även den förädlad av David Austin.Lykkans_tradgardsdesign_Susannes_Lykka_rosentradgard Välfyllda klasar fyller hela busken, den blommar från juni till slutet av Juli, dock remonterar den inte. ‘Constance Spry’Lykkans_tradgardsdesign_Susannes_Lykka_rosentradgard Längtar redan tillbaka till dofterna…


2 responses to “En skimrande rosa rosenträdgård”

 1. Vilken fantastisk härlig rosträdgård. Jag letar inspiration till kommande projekt som skall bli anläggning av en rosträdgård i min egen trädgård och hittade denna. Jag har tänkt att skriva ett blogginlägg om mina planer och undrar om jag får låna någon/några bilder, självklart länkar jag tillbaka hit.

  /Camilla

  • Hej Camilla, så kul att du tycker om rosenträdgården! Du får gärna låna bilder och länka tillbaka till Lykkans.se
   Lycka till med din egen rosenträdgård!
   Mvh
   Anette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.