Lailas Lycka före nyanläggning


Så här såg det ut på hösten innan vi började nyanläggningen av trädgården. En stor yta som även är husets entrésida. En yta som inte har utnyttjats speciellt mycket, men nu önskar man en sällskapsyta, med insynsskydd och planteringar.

Baksidan mot norr, den här delen av trädgården  var lite bortglömd, mest en transportgång runt huset. Här finns en köksutgång som gör den här platsen perfekt, för att skapa en stilla sittplats för det första morgonkaffet.

Den här platsen är flitigt utnyttjad, och nu vill paret göra den större och trivsammare. 

Här är platsen för odling, ett växthus, och odling i pallkragar, här finns kiwiplantor och vindruvor, och rabarber. Odling är ett stort intresse och nu vill paret skapa mer och bättre förutsättning för sina kiwiplantor och druvor, och man vill gärna plantera fler klätterväxter.

Två gamla plommonträd, som länge har gett både plommon och glädje till familjen, men som nu får ge plats till  mer enkla och lättskötta trädgårdsvänner. Här anlägger vi en Rhododendrondal.

Det här är tomtens sydvästra hörn.  Acer tataricum ginnala, ginnalalönn. En stor flerstammig buske/mindre träd, med fantastiska höstfärger i rött och gult. Perenner och olika rododendron samsas under trädet. Dessa rododendron samt andra rododendron som är utspridda i trädgården flyttar vi till den nya rododendrondalen.

Här ska vi minska den stora gräsmattan, och anlägga planteringar med mycket marktäckande perenner. Den fina hängbjörken har klart sin plats.

Följ gärna anläggnings arbetet bilder kommer inom kort.