Besök Hans Ström i sommar!


Hans Ström är en passionerad odlare!

Efter stormen Gudrun började skogsbrukaren och lantbrukaren Hans odla blommor. På sin gård i Tormansbyggd som ligger nära Rishult i Markaryds kommun tar Hans emot busslaster med trädgårdsintresserade och kaffesugna besökare.Hans Ströms passion för sommarblommor kan man inte ta miste på, han kan det mesta om sorter och dess härdighet. Han provar alla frönyheter och i sitt stora växthus driver han upp allt själv.

Även perenner, japanska lönnar och många olika buskar kan man bli nyfiken på.

 

För att inta tala om om daliorna! vilken prakt!

Min egen favorit.

Fler favoriter!

Och så klart dammen, det finns så många växter, jag hittar något nytt varje gång jag vänder mig om.

Som här!

Veronikor och pimpineller i en vild pastell-dans, så vackert!

Ljuvligt

En vit Scabiosa!

Jag älskar solhattar, kan detta vara Echinacea purpurea ‘Ruby Glow’?

Det här kan vara ‘Art´s Pride’.

Och vad är det här?

Achillea och Agastache.

Solbrudar och veronikor!

Jag kan verkligen rekommendera ett besök, och få höra Hans berätta om sitt växtäventyr. Jag hittade hit förra sommaren, då jag på svärmors något vingliga och rostiga cykel tog en tur i omgivningen, och plötsligt fick se en skylt om visningsträdgård mitt ute i skogen! Tack Hans för visningen! Jag kommer igen i sommar.

Och tack Lena! för att jag fick kika in i din spännande trädgård. Men det är en annan histora.