Villa Cecilia!

Nu är det dags att plantera!

En välkomnande entrérabatt där Rosa Winchester Cathedral spelar huvudrollen. Taxus baccata ‘Fastigiata’,  ståtliga trygga väktare som vakar på varsin sida över entrén. Som inramning till rosorna en häck av Taxus cuspidata ‘Nana’, de håller rosorna varma om “fötterna”. Rosornas statister dansar upp och blommar långt in på hösten. Anemone x hybrida ‘Honorine Joubert’, dansar med Cimicifuga racemosa, och Astrantia major ‘Alba’. Runt hörnet anar man den färgsprakande perennrabatten i härligt söderläge. Men först passerar man Lykkefund och nästan svimmar av doften.

Planteringsplan till entrérabatt Villa Cecilia, för den som är intresserad kommer inom kort en växtförteckning.

En färgsprakande härlig engelsk-inspirerad perennrabatt, där Austin rosor kommer att spela huvudrollen. Rosa ‘Mortimer Sackler’ och Constance Spry, samplanteras med Veronicastrum virginicum, Salvia nemorosa ‘Caradonna’ Solbrudar, Agastache ‘Black Adder’, kantnepeta, daggkåpor och härliga solhattar, en riktig glad rabatt! I den något skuggiga delen mot öster samsas hortensia, hostor och anemoner, och brunnävan med de vackra bladen. Lykkefund vaktar i hörnet. Calamagrostis x acutiflora ‘Karl Foerster’ står stramt och bildar en stomme med rytm.

Planteringsplan för perennrabatt Villa Cecilia. En växtförteckning kommer inom kort.

Bilder kommer så fort jag hinner!

 

Comments are closed