Klippning av perenner och prydnadsgräs


Nu börjar det klia i fingrarna igen. Solen värmer i Skåne, men ännu är det kallt, så håll ut lite till och vänta med att klippa ner perenner och prydnadsgräs. Det man kan göra är att lätta lite på vintertäcket. Julgranen som klipptes ner och blev fint vinterskydd till rosor och känsliga perenner, lyft och titta så ser du om de första vårlökarna kikar fram. Lättar du lite på vintertäcket värmer solen upp jorden lite snabbare.

Helleborus

Under granriset intill rosorna hittade jag min bortglömda Helleborus, julros, där under vintertäcket har den väntat!

Det går alldeles utmärkt att klippa ligustern nu, jag själv har fortsatt med min Amelanchier lamarckii, prakthäggmispel, den som ska bli ett fint litet träd. Nu har en gren tagits bort och snart är jag nöjd med stammarna. Jag vill ha kronan mer samlad så spretiga grenar tas bort. Nästa beskärning sker i sommar.

Amelanchier lamarckii

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.