Rivstarta nya året med att förverkliga dina drömmar.


Pergola, pool eller kanske växthus! Vad drömmer du om?131218 Lykkans trädgårdsdesign skissMin bästa tid är nu. Ring mig och boka tid för en trädgårdsplanering och rivstarta det nya året med att förverkliga dina trädgårdsdrömmar

En pergola kan bli trädgårdens mysigaste rum. Här samlas man till frukost eller lunch, kanske dukas långbord till sommarens fester. Det kanske kan bli ‘tonårshäng’, en eget plats för de äldsta barnen. Låt klätterväxter klä in tak och väggar. Sätt upp belysning och njut de sena sommarnätterna. Med värmekällor som gasol, infravärme, kanske eldkorgar och med varma filtar sitter du under din pergola långt in på hösten.

Till vinterdagar med blå himmel skottar du fram bord och stolar och dukar upp ett vinterbord. Lägg upp stora gran eller tujakvistar på pergolans tak, tänd lyktor och eldkorgar.  Lägg ut fårskinn och ullfiltar på stolar och bänkar och bjud in vänner på varm glögg 131218 Lykkans tradgardsdesignc En pergola med öppet tak, som du bygger med ribbor eller linor behöver du inte söka bygglov för. Om du däremot bygger ett tak måste du söka bygglov. Du bör undersöka vad som gäller i din kommun och läsa den aktuella detaljplanen för ditt område.131218 Lykkans tradgardsdesignb Drömmer du också om en egen pool i din trädgård131218 Lykkans tradgardsdesign Den här lilla mysiga trädgården rymmer både pool och pergola. På den övre terrassen kan familjen  slappa i sköna loungesoffor, och på den nedre terrassen slappar man i solen och svalkar sig i sin egna pool. 131218 Lykkans tradgardsdesigndPå bänken under trädet kryper man upp på stora mjuka kuddar, och intar dagens skönaste siesta. Trädets täta krona och skärmtaket över bänken ger rumslighet och platsen upplevs mer skyddad och intim. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.