Trädgårdsplanering


Illustrationer och idéskisser i 3D.

Illustrationer och idéskisser för trädgård som blev klar höst 2022.

Illustrationer och idéskisser i ett tidigt skede. En uppfart, här tänker man sig gårdsgrus med storgatsten i en bred bård som ramar in grusytan. Välkomnande entréträd. En formklippt bokhäck formar infarten.
En stor yta med plats för kanoter, cyklar, annan sportutrustning, och släpvagnar. 
Trädridå skärmar av mot den inre privata trädgården och gårdshusen.
På gården ser vi Spabad, Lounge och utekök, trädkronor ger avskärmning, bildar tak och ger skön skugga, en plantering med växter som ger stor volym skapar rumslighet.
Illustrationer och idéskisser visar hur murar i olika höjder kan skapa ’öppningar och stängningar’. Exempel visar en fastighet på landet, där öppet landskap och stark vind stängs ute. Poolområdet blir nya trädgården, för ett vardagsliv ute med gott om plats för umgänge och härliga poolpartys.

Illustrationer och idéskisser visar hur murar i olika höjder kan skapa ’öppningar och stängningar’ som vägledning, man skapar ett rörelsemönster, i det här exemplet ser vi hur den inre trädgården med poolområde delas av med två högre murar, med dold öppning. Den inre trädgården blir mer privat. Lägre mur åt väster och söder för att njuta av den vidunderliga utsikten över öppet landskap.Illustrationer och idéskisser i tidigt stadie.

Idéskisser visar en villaträdgård, där man planerar en pool och skönt familjehäng, ute under en pergola och en stor härlig loungeterrass.
Idé för hur en pool kan anläggas ovanför mark. I vissa fall kan det vara svårt att gräva ner en pool i marken, det kan vara jordvärmeslingor som ligger för ytligt.
Inspiration för hur en hörntomt i öppet och blåsigt läge kan få en mysig insynsskyddad poolterrass. Med ett inglasat poolhus och utekök kan vardagslivet hemma bli lite lyxigare. Murar värmer och skyddar mot vind och insyn. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.