Louisiana inspirerar!


När jag besöker Louisiana i Humlebaek i Danmark är det i parken jag får inspiration. Jag vandrar runt på alla gångar och stigar.

Här samspelar arkitektur och natur och det är på bådas villkor. Naturens former finns där, och stigar och gångar har anlagts i formen och ingen viker av från stigen. Man lockas med i svängen runt hörnet.

En bänk följer svängen och mer nyfiken blir man, att fortsätta.

Naturstensgången slingrar sig följsamt i naturens form.

Stigen smalnar av till en smal brant trappa, här är det brant. Det är på naturens villkor.

Himmel, havet tallar och sten.

Utsikten.

Natursten, speciellt gatsten är verkligen ett fantastiskt och vackert material, att anlägga stigar eller gångar i trädgården. Det är alltid rätt.

Bredden på gången  bestämmer man själv.

Naturstenen blir bara vackrare med åren och förblir ett med naturen.  Det är ett dyrare material att sätta än exempelvis betongsten, men gatsten slits inte ut. Patinan blir vackrare och vackrare och man byter aldrig ut den.

Det går lätt att följa naturens former när man anlägger trappor i gatsten.

Även att följa formen runt hus, det blir spännande grafiska mönster. Här har man lagt storgatsten intill fasaden och den runda formen förstärks.

Här visar man vägen fram till entrén, genom att sätta storgatsten i gångens riktning. Upplevelsen blir även att gången känns längre och smalare, samt som den löper utmed en lång fönster fasad. Det är bara fantasin som sätter gränser.

På återseende.

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.