Radhusträdgård i sin andra växtsäsong


 

Det är alltid lika spännande att återvända till en trädgård, där jag fått vara med att planera anlägga och plantera.

Oj vad fint det växer! Ett bra tips för att slippa ogräs eller att gräsmattan växer in under staketet är att plantera en passande Geranium, trädgårdsnäva.

Här smyger vi in, och runt hörnet öppnar sig ett trädgårdsrum just nu i fantastisk sensommar blommning. Kunden är trädgårdskunnig och har själv kompletterat med fler nya favoriter,  Achillea är även en av mina faoriter.

Sittplatsen är nu nästan gömd av växtlighet. Agastache, Calamagrostis, och Buddleja. Clematis montana ‘Rubens’, Clematis ‘Royal Velour och Rosa ‘Constance Spry’ klär in staketet.

Clematis ‘Royal Velour’, en av mina favoriter, underbar i färgen och lystern, och den är starkväxande.

Nu har Buddleja davidii ‘Pink Delight’ satt fart och sträcker sig över Agastache ‘Black Adder’. Nästa säsong är den nog två meter. Fantastiska blomsterkolvar som älskas av fjärilar.

Hakonechloa macra ser ut som en låg bambu men det är ett gräs från Japan. Dekorativt med sina klargröna blad. De är långsamma i starten, men väl värda att väntas på.

Här är fina kontraster med Alchemilla mollis, daggkåpa  stora ludna blad och hakonegräsets smala klargröna blad. Kul med Echinacea purpurea ‘Green Envy’.

Vilt och vackert, solbruden Helenium ‘Moerheim Beauty’ i vild färgdans med Buddlejan, även en solhatten ‘Magnus’ har dansat in. Tuvröret står kvar när dansen stannat av.

Carmencitarönnen mitt i planteringen med olika astilbes, daggkåpa och hakonegräs. Miscanthus ‘Maleparthus’ släpper snart fram sina rödglänsande vippor i höstsolen.

Tack för titten, nu smyger vi ut runt hörnet, på återseende!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.