En färgsprakande vild perennrabatt!


Villa Cecilia fullkomligt lyser och surrar!

Planteringen gjorde vi i slutet på maj.

Underbart! Ännu i september och länge till kan denna rabatt njutas. Vissa växter har blommat över och börjar sin vila. Så småningom står gräsen, Calamagrostis acutiflora ‘Karl Foerster’ ensamma med Echinaceans vackra blomställningar och färgskalan går åt höstens vackra bruna nyanser, och lugnet lägger sig.

Gunnel Carlsson säger att alla borde ha en ‘Magnus’ i trädgården! Jag håller med. Den legendariske svenske trädgårdsmästaren Magnus B Nilsson är upphovsman till Echinacea purpurea ‘Magnus’, en vacker stadig solhatt, som jag inte får nog av. Här i en symfoni med Helenium ‘Moerheim Beauty’ och Agastache ‘Black Adder’.

Magnolia stellata, stjärnmagnolia rundar av hörnet. Kantnepeta och nävor täcker jorden.

Prunus persica ‘Riga‘ gillar den varma söderväggen!

Honungsrosen Lykkefund, nu ser vi henne! och fortfarande är hon värd att väntas på. Den japanska dvärgidegranen, Taxus cuspidata ‘Nana’, etablerar sig bra och blir en fin inramningshäck.

Entrérabatt med Rosa Winchester Cathedral, en av Austins bästa vita rosor. Här är de planterade i grupper på varsin sida om entrétrappan. Nästa säsong har de vuxit ihop till en praktfull buske. Rosorna har sina dansande trädgårdsvänner, höstanemonen Anemone x hybrida ‘Honorine Joubert’ som jag tycker är en bra vit sort och inte lika benägen att sprida sig som andra sorter.

Rosa Winchester Cathedral är en hybrid av ‘Mary Rose’. Ibland kan man se både rosa och vita rosor på samma buske, då har rosen gått tillbaka till den rosa moderformen. Här kan ni se det.

Den är fantastisk vacker även i rosa, men i höst byter vi ut den.

Tack Cecilia och Thomas för att jag fått jobba i er fina trädgård!

Titta gärna på tidigare inlägg om Villa Cecilia, där finns skisser och bilder från planteringsarbetet. http://lykkans.se/index.php/2012/05/plantering-av-entrerabatt-och-fargsprakande-perennrabatt/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.