Nu kan du börja gödsla

Så fort tjälen går ur och tillväxtperioden startar är det dags att gödsla.

Gödsla dina rosor med kogödsel på våren.Lykkans-tradgardsdesig-godsel-rosor

Lägg på rikligt lager med kogödsel till dina rosor, det ger bra struktur i jorden och maskarna gör sitt jobb. Har du en sandig jord hjälper kogödsel till att få en bra struktur, jorden blir luftig och kan lättare hålla fukt. Har du en lerig jord så hjälper kogödsel även till där att få en luftig och lucker jord med bra struktur.lykkans-tradgardsdesign-rosor Lite längre fram i vår lägger jag gärna på mer kogödsel. Tänk på att mineralgödsel utarmar jorden, mikrolivet kommer i obalans, de livsviktiga maskarna trivs inte. Gödsla inte rosor efter augusti, då fortsätter de att växa och hinner inte förbereda sig för vintern.

Gödsla din buxbom!Lykkans-tradgardsdesign-buxus-Faulkner

Kom ihåg att gödsla din buxbom! Buxbom trivs bäst i näringsrik jord, så ett lager kogödsel till dina buxbom på våren gör dem mycket gott. Blir buxbomen gul och brun så trivs den inte, då kan det vara för näringsfattigt, för torrt men även för vått, så håll koll på jorden. När tillväxtperioden kommer igång och med vatten och näring blir buxbomen grön igen. Har du sandig och torr jord så lägg gärna ett tjockare lager med kogödsel, det hjälper till att hålla fukten i jorden. Kom även ihåg att vattna din buxbom under varma och torra sommardagar, det förbättrar avsevärt chanserna att de får vara friska. Buxbom vill heller inte stå i dåligt dränerad jord. Även buxbom måste man skydda i soliga och blåsiga lägen, annars kan de drabbas av tjältorka.Lykkans-designtradgardar-Pers-hus‘Pers hus’ en drömpergola med rosor, klematis och fint klippta buxbomfigurer, i vårsolen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.