Välkomnande Trädgårdsbelysning

Lykkans Anette på belysnings workshop med Svenska Trädgårdsdesigners hos Torbjörn Eliasson.Lykkans_Designtradgardar_hos_Torbjorn_Eliasson En entré ska vara värmande och välkomnande. Så man kan se att där bor trevliga människor! Prydnadsgräset Calamagrostis, Tuvrör är ett perfekt gräs för en entré, det blommar tidigt, redan i juni skjuter axen upp och sedan står det stadigt hela sommaren, och under hösten då axen får en gyllene havregul färg och under vintern står de än och siluetten skuggas mot tegelväggen. Belys med mark spotlights och låt skuggorna dansa upp på väggen.Lykkans_Designtradgardar_hos_Torbjorn_Eliasson Belys din terrass! Kanske har du stora fönster ut mot en mörk höstträdgård, kanske har du parasollet kvar. Då har du en perfekt plats för ditt stilleben, en händelseplats som du kan förändra efter humör eller tema, kanske ett vackert blickfång under festliga tillfällen. Sätt en spotlight uppe under parasollet och rikta ner på det du vill belysa. Prova olika vinklar, titta inifrån så att ljuset inte bländas. Parasollet skapar känslan av rumslighet. Belys även längre ut i trädgården, ett träd, buskar för att blicken ska stanna någonstans och inte fara iväg ut i mörkret. Din trädgård blir inbjudande och spännande. Vackra skuggor uppstår och du har en ny tavla att njuta av. Se de spännande skuggorna från trädgårdsmöblerna i gruset.Lykkans_Designtradgardar_hos_Torbjorn_Eliasson En ung Ek är belyst så att ett spännande skuggspel visar sig på väggen.Lykkans_Designtradgardar_hos_Torbjorn_Eliasson Snart Halloween! Pumpor är otroligt snyggt blickfång.Lykkans_Designtradgardar_hos_Torbjorn_Eliasson

Stora vackra tallar kräver sin belysning, här ett vitt ljus upp på tallkronan och ett lite varmare på den röda stammen. Så vacker en tall kan vara under en stjärnhimmel.Lykkans_Designtradgardar_hos_Torbjorn_Eliasson Tog en tur in till Lights in Alingsås. Här har man ljussatt träd längs med kanalen som denna kväll var alldeles spegelblank.Lykkans_Designtradgardar_hos_Torbjorn_EliassonOm du belyser objekt som här träd på motsatt sida som du ska betrakta får du vackra spegelbilder i vattenytan. Det är inte vattenytan som ska belysas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.