En strålande dag i slutet av November i sköna Limhamn.Lykkans DesigntradgardarEn ny trädgård anläggs. En atriumträdgård med en doft av Italien.

131126-Villa-Jonsson_atrium-d En enkel trädgårdsskiss i 3D-vy. Skissen visar trädgårdens form och struktur.

En trädgård med proportioner, dimensioner och rytm blir till en harmonisk balans. En stomme som står där alla årstider, det ger trädgården stillhet och ro. Kontrast till de klippta formerna ser vi bambu och olika vackra prydnadsgräs.

Vajande prydnadsgräs och höga perenner tillsammans med sommarblommor är sommarens skådespelare i trädgården. När hösten kommer står fortfarande prydnadsgräsen vackra vippor frostskimmrande till långt in på vintern. Den Italienska terrassen med varmt sandfärgade plattor och blåregn i pergola är trädgårdens inbjudande rum. Små café platser för morgonsol och eftermiddagsskugga. Gräsklädda klassiska ‘korsgångar’ inbjuder till att vandra runt i trädgården.131126-Villa-Jonsson_atrium-cSmå maskiner och kreativa och duktiga anläggare. Persson Mark& Bygg AB. Vi fick lyfta ut en vägg för att ta maskinerna genom garaget och in till den lilla atriumgården. Lykkans DesigntradgardarStorgatsten tas till vara från den tidigare trädgården och blir fin inramning till häckar, rabatter och gräsmattans gångar. Plank kommer att avskärma mot grannar och kläs in av vildvin och murgröna.

Plantering av växtlighet sker till våren så fort jorden är redo.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *