På återbesök i Lailas Lykka


Tre år efter trädgårdsanläggning av Lailas Lykka. Så fantastiskt roligt att se en färdig trädgård, när den har vuxit till sig och se att den blivit så fin.Lykkans Designtradgardar Lailas Lykka201310-7Nu är det Oktober, och trädgårdens växter förbereder sig för vila. Det klara, låga höstljuset gör trädgården sagolikt vacker i sina varma bruna höstnyanser.Lykkans Designtradgardar Lailas Lykka201310-9 Avenbokhäcken börjar täta till sig och den runda parkeringsplatsen tar form. Lykkans Designtradgardar Lailas Lykka201310-10 Daggkåpans blommor lyser vackert i höstljuset.Lykkans Designtradgardar Lailas Lykka201310-6 Lavendeln växer ut över muren och den svängda gången av gatsten bjuder på vandring.Lykkans Designtradgardar Lailas Lykka201310-2 Sköna böljande vågformer, gör gräsmattan rolig att klippa.Lykkans Designtradgardar Lailas Lykka201310 Trädgården går nu in i sin välförtjänta höstvila, kantnepeta och anisört doftar ännu. Vilken fantastisk lång sommar och höstblomning vi fått njuta av.Lykkans Designtradgardar Lailas Lykka201310-5 Hakonegräset har verkligen tagit fart, det är långsamt i starten, men oj så fint det kommer att bli nästa säsong. Hakonegräs är en av mina största favoriter, har ni inget så bara prova det. Ni blir inte besvikna.Lykkans Designtradgardar Lailas Lykka201310-3 Höstsilverax har nu sin stora tid, fantastiska vita spiror dansar mot den svarta väggen. En lång rabatt med blå hortensia, astillbe blommar i vitt och höstsilverax med de vackra bladen, en snygg kombination.Lykkans Designtradgardar Lailas Lykka201310-4 Alla Rhododendron har klarat flytten fantastiskt, de har alla vuxit riktigt fint.Lykkans Designtradgardar Lailas Lykka201310-8Växthuset, trädgårdsmästarnas favoritplats kanske.Lykkans-Designtradgardar-Lailas-Lykka-131010Det här är absolut min favoritplats. Under en pergola, i närheten av växthus och odlingsbäddar. Under druvor och kiwi kan man sitta och drömma vidare och se hur de egna plantorna växer så det knakar. Så härligt! God Lykka med skördarna Laila och Roland!

Undrar ni hur det började? Titta då på tidigare inlägg om Lailas Lycka.

Bla-azalea Lailas och Rolands egna bild på sin blå Azalea, som började blomma efter flytten!Lailas-MollisLailas och Rolands egna bild på den fantastiska planteringen med daggkåpa, lavendel och salvia, i mitten ett pelarkörsbär. Rabatten är upphöjd och vågformad och ramar in den sköna sittplatsen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.