Förnyelse av en liten trädgård.

Den lilla fina trädgården i Lunds lummiga centrum, granne med Botaniska trädgården. Här finns vackert gammalt marktegel som nästan legat lika länge som det rödteglade huset stått här. En renovering där vi lyft teglet och la om det enligt originalmönstret. Vi tog bort den lilla gräsmatta som fanns och lade röd ölandskalksten. Lykkans_Designtradgardar_kalksten När man lägger kalksten vill man ha mycket sten, många ‘bitar’ att välja mellan. Det är otroligt roligt och tillfredställande att jobba med så vackert stenmaterial. Det är svårt och tungt och utmanande att få ihop ‘pusslet’, utan för mycket kapningar. Här är vi helt nöjda med läggningen, nu återstår att justera höjden på alla stenar och sist foga.Lykkans_DesigntradgardarResultat blev otroligt fint och alla blev supernöjda.Lykkans-Designtradgardar  Så här såg trädgården ut innan vi började. Skugga från plommonträdet gjorde att ytan ofta var fuktig och lerig. Gången av marktegel har ‘flyttat’ på sig. Lykkans_Designtradgardar_befor-new-patioGräsmattan blev svårskött, då den måste klippas ofta för att vara fin, och gräs växer alltid in i fogar och över stenläggning.Lykkans_Designtradgardar_before Efter den fina förvandlingen kompletterades trädgården med nytt växtmaterial, plommonträdet beskars, de vackra stammarna belyses på kvällen och ett fantastiskt skuggspel kan njutas från soffan.Lykkans_Designtradgardar_VillaLinné

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.