De nya trädgårdsrummen

När värmen kommer flyttar vi ut.

Vi vill skapa sällskapsytor i trädgården och vi vill inreda ute-vardagsrum.

 Här en stor terrass som utökats med pool. Ett ute-vardagsrum med lounge möbel, matplats, café plats och soldäck. Takbildande träd skapar rumsligt och ger behaglig skugga. Vi väljer praktiska möbler som tål klimatet. Grillplatsen har byggts om till ett praktiskt utekök, där alla kan samlas och hålla grillmästaren sällskap. Vi tycker om att umgås ute, och på sommarfesterna vill vi mingla runt i trädgården under trädkronor. Vi hänger upp stämningsbelysning och tänder lyktor.Pooldäck med avskärmning för solsängar. För att uppleva rumskänsla som inomhus, behövs golv, väggar och tak till våra nya uterum. Det skapar vi med gröna växter, markmaterial och byggnationer av olika slag. Här ett exempel på hur nivåskillnader skapar spännande rumslighet. Hur börjar man planera för uterummen? Det är bäst att utgå från husets mått och proportioner, så att uterummen bli en harmonisk förlängning av huset. Även material som golv och väggar bör stämma överens med husets befintliga material. Planera in vilken belysning som behövs, både under festliga kvällar och när rummen står i vila under vintern.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.