Vårvinter och beskärningstid


Vårvinter i skåne. Äntligen, nu går jag snart igång med vårvinterbeskärning. Prydnadsbuskar b.l. a ormhassel, smällspirea, gullregn, klotrobinia och silverpäron. Beskärning är jätteroligt och ett tillfredsställande arbete. Innan du beskär så ska du lära känna dina växter och förstå hur de svarar på en beskärning, är du osäker så ta professionell hjälp.Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera'

De här Klotrobina träden ska snart få sin inklippning.Är du en lycklig ägare av en vacker ormhassel, Corylus avellana ’Contorta’ kan du med glädje ’skulpturbeskära’ din buske. Med omsorgsfull beskärning lyfter du fram de vackra vridna grenarna som på sommaren döljs av frodiga blad. Men med skulpturbeskärning kommer du att njuta av din vackra ormhassel även sommartid. Vad man gör är att ta bort grenar från stammarna, då framhävs stammarna bättre, därefter gallras kronan så att den blir luftigare.Corylus-avellana-'Conorta'

Den här fina ormhasseln ska snart få sin formbeskärning. Många av trädgårdens vanliga buskar går att beskära, stamma upp samt glesa ur och forma krongrenarna. Dina buskar får ett nytt värde och blir mycket intressantare i trädgården. Med uppstamning kan du även göra en fin underplantering.

Kungsbacka-Tradgardsdesign

Träd för mindre trädgårdar kan behöva beskäras för att hålla fin samlad form och inte bli för yviga i den lilla trädgården, t.e.x silverpäron och klotrobinia. Läs här om prydnadsträd för små trädgårdar. Kungsbacka Trädgårdsdesign

Anna är kollega och grundare av Kungsbacka trädgårdsdesign, gå in på hennes hemsida , där finns mycket inspiration och vackra bilder.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.