Skulpturbeskärning

Ormhassel är en av våra vackra solitärbuskar som med beskärning blir en fantastisk trädgårdsskulptur. Man ‘stammar upp’ busken och gallrar ur kronan så den blir luftigare. De vackra skruvade stammarna framträder och “lyfter” hela busken.

Corylus-avellana-'Conorta'-skulptur

Ormhassel – Corylus avllana ‘Contorta’, förväxlas gärna med namnet trollhassel som är namnet på helt andra växter. Trollhasselväxter –  Hamamelis, är inte släkt med Corylus. Ormhassel är en sort av hassel med skadad tillväxtpunkt, därav de skruvade grenar och blad.

Så här såg ormhasseln ut innan jag började. Den kan bli stor ca 3 meter hög och yvig. Men med skulpturbeskärning formar man den som man önskar och njuter mer av den.Corylus-avellana-'Contorta'-Lykkans-tradgardsdesign

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.