Malmö Garden Show 30 maj – 1 juni 2014


Helgen 30 maj – 1 juni 2014 ställer jag ut en utställningsträdgård på Malmö Garden Show.

Växtlista längst ner.

mgs-logo-200x283

Min utställningsträdgård fick ett silverdiplom !

Kom gärna och hälsa på mig och inspireras av min och mina kollegors utställningsträdgårdar. Fri entré hela helgen. Läs mer här >>

Här kan du se en liten bild av hur den ser ut.

140531_1438_img_3213-Bild-Anettes-Hammock_adjusted_635x847

Lykkans Trädgård, Malmö Garden Show 2014. Som ren livsglädje spränger den blå floden av ormöga och krypflox upp ur markteglet och får sällskap av berberis, kantnepeta och gräs. En sval berså av bambu ger skydd från sommarens hetaste sol. I sakta mak gungar vi i en gammal hederlig hammock, själva sinnebilden för lugn och ro, men i omvälvande design. Trädgården kan också ses som ett inlägg i debatten mot alla dessa hårdgjorda ytor som förvandlar våra städer till sterila stenöknar med översvämningsrisk. Men växtligheten tar inte bara upp och avger vatten. Den gör oss också lyckliga!
/ Anette H. Gårdhagen, Trädgårdsarkitekt, Lykkans Designträdgårdar.
Här är skissen till utställningsträdgården Lykkans Trädgård på Malmö Garden Show 2014.

140327-MGS_skiss-till-projektled_Page_1_Image_0001_expanded3_rolfCo_streck_ast_extraExpandSuper_635x419

Växtlista:

Acer pensylvanicum / Strimlönn — Acer palmatum ’Osakazuki’ / Japansk lönn — Sambucus nigra ’Black Lace’ / Fläder — Phyllostachys bissetii / Bissetbambu — Pinus nigra ’Green Tower’ / Svarttall — Pinus walliichiana ’Densa Hill’ / Himalayatall — Berberis thunbergii ’Helmond Pillar’ — Berberis thunbergii ’Atropurpurea nana’   — Berberis thunbergii ’Orange Rocket’  — Sesleria nitida / Glansälväxing — Sesleria automnalis / Höstälväxing — Carex flacca Blue Zinger’ / Slankstarr — Carex pilosa Copenhagen Select’ / Starr — Calamagrostis x acutiflora ’Overdam’ / Tuvrör — Calamagrostis x acutiflora ’Karl Foerster’ / Tuvrör — Actaea simplex ’Brunette’ / Höstsilverax — Nepeta faassenii six hills giant / Kantnepeta — Nepeta racemosa ’Superba’ / Bergnepeta — Omphalodes verna / Ormöga — Omphalodes cappadocica / Kaukasiskt ormöga — Brunnera macrophylla ’Jack Frost’ — Aquilegia caerulea ’Kristall’ / Coloradoakleja — Aquilegia vulgaris ’Blue Barlow’ / Akleja — Aquilegia x cultorum ’ Maxi’ / Pastellakleja — Veronica gentinaoides / Porslinsveronica — Linum perenne ’Himmelzelt’ / Lin — Heuchera micrantha ’Palace Purple’ / Småblommig alunrot.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.